tisdag 13 april 2010

Full sysselsättning även för unga


Igår var riksdagskandidat Oscar Öholm på besök i Karlskrona. Vi besökte BTH för att träffa studenter och höra på deras syn kring studier, livssituation mm. Oscar hade en hel del konkreta frågor eftersom han är ansvarig för studiesocialafrågor i riksdagen. Jag ville informera mig hur studenterna såg på Karlskrona och vårt varumärke och hur viktig vår stads attraktionskraft är för dem. 50 % utgår från utbildningens innehåll medan 50% utav alla studenter väljer utbildningsort beroende på attraktionskraft mm enligt statistiska undersökningar.

I framtiden kommer konkurrensen att vara hård om våra studenter, då är det viktigt att vi kommunpolitiker är lyhörda för hur ungdomar vill att formar vår stads utveckling.

Jobben är ändå alltid den viktigaste frågan även för unga. De älskar Karlskrona och vill gärna stanna kvar, men vi måste hela tiden jobba för att skapa förutsättningar för jobben. Ett gott företagsklimat och kanske en ännu bättre samverkan mellan högskola, kommun och näringsliv, inte bara kring it-frågor utan även kring hållbarhet mm.

Nu ska vi ha ordförandeträff med en förhoppningsvis spännande agenda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar