torsdag 9 september 2010

Konkreta vallöften ska ge fler jobb


Med knappt 14 dagar kvar till valet funderar säker många väljare i Karlskrona på hur de ska rösta. Den avgörande frågan är jobbpolitiken - hur ska vi få fler jobb i Karlskrona? I Karlskrona har fler människor jobb än i övriga Sverige. Vi har blivit en framtidskommun med 500 nya kommuninvånare varje år. Dessutom har under mandatperioden 1 000 nya företag startats. Och vi vill göra mer! Ju fler som jobbar desto mer pengar får vi till en bättre välfärd. /BLTdebatt 7/9 2010/

Valet i september står mellan en rejäl satsning för fler jobb och en politik som handlar om att höja skatter och överge arbetslinjen. Vi presenterar vallöften om satsningar på välfärdens verksamheter och skattesänkningar för pensionärer. Vi gör det för att det är viktigt att värna välfärdens kärna och för att det är rättvist.


Vi moderater i Karlskrona har konkreta vallöften som ger fler jobb om vi får förnyat förtroende att fortsätta utveckla Karlskrona. Vi kommer bland annat att satsa på besöksnäringen, samordna och marknadsföra världsarv och skärgård, utveckla TelecomCity, fortsätta införa lärlingsutbildningar, utveckla samarbetet mellan näringsliv, skola och högskola samt integrera ungt företagande tidigt i skolan.



Vi moderater tänker driva skattesänkningar för 6,1 miljoner arbetande och pensionärer under mandatperioden. Om Mona Sahlin får bestämma så ska 3 miljoner löntagare få höjd skatt och det ska bli dyrare(!) att anställa ungdomar. Christina Mattisson (S) har ännu inte gett besked om hur mycket hon tänker höja kommunalskatten i Karlskrona.



Vi ger inte upp kampen för fler jobb. Det viktigaste för oss moderater i Karlskrona under nästa mandatperiod är fler jobb, en förbättrad skolsituation, mer resurser till skola och omsorg och att fortsätta Karlskronas fina utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar