fredag 22 augusti 2014

Under den gångna mandatperioden så har moderaternas fokus legat på att stärka skolan och välfärden i Karlskrona. Jag kan nu göra en återblick och se att vi har lyckats med det. Eleverna i våra skolor har bättre betyg både i grundskolan och på gymnasieskolan. Fler elever går ut grundskolan och gymnasiet med godkända betyg. På grundskolan är det en succesiv ökning, och på gymnasiet har antalet elever som går ut med godkända betyg ökat med tio procent. Bättre måttstock finns nog inte.
Våra brukare i äldreomsorgen är enligt de brukarenkäter vi gör mycket nöjda och trygga med det vi erbjuder dem.
Att kvalitén är hög i välfärden, skolor och äldreomsorg är självklart för oss moderater.

Karlskrona som attraktiv stad har varit vårt signum. I år slår vi besöksrekord och vi är en stad som växer. Vi har invigt vårt Ubåtsmuseum, utökat skärgårdstrafik och fått en helt ny skärgårdsfest för att nämna något. Nu är det dags att ta nästa steg. Vi ska bli bäst på upplevelser.
Mycket tack vare våra lokala entreprenörer och ideella krafter har vi idag en besöksnäring värd namnet. Förutom att Pottholmen kommer att attrahera nya kommuninvånare som får möjligheter till attraktiva bostäder centralt och i vattenläge, är nästa strategiska område Hattholmen. Jag beskriver mina tankar kring Hattholmen i dagens tidningsartiklar. Jag trycker också på att för att besöksnäringen ska få ett riktigt lyft behöver vi få hit en större investerare, och Hattholmen är synnerligen ett attraktivt läge för detta.
http://www.bltsydostran.se/nyheter/karlskrona/camilla-brunsberg-vill-ha-vattenparadis-pa-hattholmen(4413913).gm



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar