måndag 15 mars 2010

SKATING


Ett medborgarförslag startade det hela. En ung person ville att kommunen skulle bygga en skateanläggning. Alla förslag bearbetas alltid av kommunens tjänstemän, och förslaget/resultatet kom på vårt bord. En utomhusanläggning skulle kosta fem miljoner kronor, och förslag till placering blev på Hattholmen där oljecisternerna ligger just nu. Självklart finns det inte 5 miljoner kronor att putta in i en skateanläggning just nu, och ska verkligen en ungdomssatsning behöva bli så dyr tyckte vi. Så vi skickade tillbaka (återremitterade) det hela och begärde att i en dialog med ungdomar som skatar i Karlskrona ska de få säga sitt.

Vi träffade dem ikväll. Alla intresserade var välkomna och 20 skatare dök upp på Porslinan. De vill ha en inomhusanläggning, där de kan bygga och fixa själva. Idag läcker deras lokal in både regn och snö, och är iskall på vintern och stekhet på sommaren. De hade full koll på skating och anläggningar i hela Sverige. Ingen utomhusanläggning, inga dyra fem miljoner, en enkel lokal så att de kan fixa och bygga själva.
Ungdomsinflytande sker i möten med ungdomar, inte på sammanträden. Handlingsprogram om ungdomsinflytande eller möten med ungdomar.

Valet är enkelt. Det är i möten mellan människor förändring sker.Tänk vad många pappersdokument man kan stoppa i bokhyllan till ingen nytta.
Kul, inspirerande och möjligt att förändra. Och det behöver inte kosta fem miljoner. Ett steg i rätt riktning!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar