måndag 14 juni 2010

Veckobrev


Vi erbjuder nu cirka 250 sommarjobb för gymnasieungdomar i Karlskrona kommun. Bra och riktiga sommarjobb med ordentlig handledning. När vi ger dessa ungdomar, kanske för första gången i deras liv, möjligheter att jobba ska det vara riktiga jobb med handledning och kvalité.

Positivt också att näringslivet drar sitt strå till stacken. Ett exempel är KFH - Karlskronas Företags och Hantverksförening - som har gått ut och frågat sina medlemsföretag hur många sommarjobb de kommer att kunna erbjuda 2010. Drygt 30 % av företagen som svarat uppgav att de totalt kunde erbjuda nästan 300 sommarjobb i Karlskrona. Det är bra att alla tillsammans kraftsamlar kring sommarjobben.

Bättre möjligheter för företagare
Karlskrona och Sverige behöver ett dynamiskt och innovativt näringslivsklimat. Fler drivna entreprenörer, investerare och företagare ska se Karlskrona som intressant för att starta och driva företag i en kunskapsintensiv, föränderlig och globaliserad värld. Det är också angeläget att dagens företagare känner att möjligheterna att utveckla och expandera verksamheter förbättras.

Vi behöver fler kvinnor och män som ser entreprenörskap och företagande som ett självklart val och vi behöver fler växande företag som vågar anställa fler människor.

Ofinansierade förslag
Onsdagen den 23 juni ska i kommunfullmäktige budgetdirektiven klubbas för kommande år. Socialdemokraterna presenterar tillsammans med Vänsterpartiet ett förslag som saknar trovärdighet. Det finns stora ofinansierade hål i socialdemokraternas budget, liksom på riksplanet, med löfte om pengar som inte finns.

Socialdemokraternas förslag förutsätter att Mona Sahlin sitter vid rodret tillsammans med regeringskollegan Lars Ohly. Mona Sahlin lovar att utsätta vanligt folk för en skattechock så att Socialdemokraterna ska få stadsbidrag att fördela i Karlskrona kommun. Om det inte går vägen med Mona Sahlin som tänkt statsminister är Socialdemokraternas vallöfte att höja kommunalskatten i Karlskrona.

Vad Socialdemokraterna glömmer är att Sverige redan har ett av världens högsta skattetryck. Om det blir ännu högre, som är socialdemokraternas entydiga vallöften, kommer jobb att försvinna från Karlskrona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar