fredag 12 november 2010

Idag har Stena Vision blivit döpt och invigd i Karlskrona

Idag har Stena Vision blivit invigd och döpt i Karlskrona. Jag hade förmånen att få hålla ett kort tal och överräcka gåvor från Karlskrona kommun.


Mitt tal:
Mina damer och herrar

Idag är det en stor dag för vår Karlskrona. Det är en förmån att få vara med och inviga denna ståtliga dam, Stena Vision. Som kommunstyrelsens ordförande är det extra högtidligt. Vi har för första gången fått ett fartyg med hemma hamn i Karlskrona.

Vi har en lång tradition med färjetrafik mellan Karlskrona och Polen.

Den första färjan, Kastellholm, gick 1933-34 mellan Stockholm, Karlskrona och Gdynia. 1980-81 gick Polkalinjen mellan Karlskrona-Gdansk sedan har det gått färjor från 1990 och framåt.

Vi bygger broar mellan Karlskrona och resten av världen

Under alla år med färjetrafik till Polen är Stena Vision det första fartyget med Karlskrona som hemmahamn.

Detta är vi givetvis mycket stolta över.
Vi vill därför överlämna Karlskronas stadsvapen som minne från dopet av Stena Vision.

Men också överräcka hemmahamnens, dvs Karlskrona kommuns, vapenflagga att föras som gös på Stena Vision.

Att Stena vision har sin hemmahamn i Karlskrona betyder minst 100 nya arbetstillfällen i Karlskrona.

När vi numera dessutom driver vårt gemensamma bolag, Karlskrona Baltic Port, har vi båda ett stort intresse i att utveckla Karlskrona. Vi har skapat en ny plattform för entreprenörsanda och nya framtidsmöjligheter.

Ni är ett viktigt företag för vår kommun, och vi har fantastiska möjligheter att tillsammans möta framtiden på ett bra sätt.

Karlskrona är ett nav i hela Östersjöregionen för företagande och turism, och det navet kan bara bli starkare när entreprenörer som Ni, med stora vidder och stor bredd, väljer att investera i just vår kommun.

Utvecklingsmöjligheterna för Karlskrona är enorma. Infrastrukturen byggs ut i Polen, vi inviger Emmaboda banan i slutet av 2012 och E 22:an måste byggas ut. Ingen ska kunna missa den här regionens kapacitet för framtiden.

Vi hälsar Stena Vision välkommen till sin hemmahamn i Karlskrona.

Lycka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar