lördag 21 augusti 2010

VECKOBREV


I september står forskningsanslag, infrastruktursatsningar och energiförsörjningen på spel. Sverige tillhör de länder i världen som är mest beroende av sin fordonsindustri. Vänsterpartierna går till val på förslag som kommer att försämra den svenska fordonsindustrins förutsättningar genom införd kilometerskatt, avvecklad kärnkraft, strypta forskningsanslag till fordonsindustrin och bristfälliga infrastruktursatsningar.

Den genomsnittliga lastbilen kommer att få en kostnadsökning på drygt 90 000 kronor per år i kilometerskatt. Dessutom tillkommer kostnader för mätutrustning och administration och höjd bensinskatt som slår mot alla som är beroende av bilen.

Elbilar

Vänsterpartierna vill avveckla kärnkraften Vi vill ha elbilar för att få ner utsläppen av växthusgaser. Då behövs kärnkraften ett tag till. Hur ska vi få bilindustrin till att investera i elbilar som blir oanvändbara när det är kallt. Elproduktionen måste vara lika med förbrukningen - i varje ögonblick. Det är en grundförutsättning.

I vintras hade vart femte hushåll i Sverige svårt att betala elräkningarna. Industrier fick stoppa produktionen på flera håll i landet för att elpriserna gjorde den olönsam.

Mer välfärd

Med vänsterpartiernas politik blir jobben färre i Sverige. Det blir tufft. Så vill inte jag ha det. Då kommer inte pengarna att räcka till välfärden. Jag vill att våra barn ska få bättre skolor. Jag vill att fler än fyra av fem barn ska kunna gå ut grundskolan med godkända betyg. Jag vill att gymnasieutbildningarna ska vara framtidsinriktad. Att elever ska ha tillgång till datorer och modern teknik. Jag vill fortsätta införa lärlingsutbildningar och praktikplatser på gymnasiet så att ungdomar lättare får jobb.

Jag vill ha mindre barngrupper i förskolan och mer pedagogik anpassat efter varje enskilt barn. Att man ska kunna åldras tryggt och värdigt och leva tillsammans livet ut om man så önskar. Att våra äldre ska kunna få hjälp med att komma ut i friska luften varje dag. Då behöver vi mer pengar till en bättre välfärd. För att få en bättre välfärd behövs det fler jobb. Vänsterpartiernas hot om jobben borde oroa Karlskronas väljare. Pengarna kommer inte att räcka till välfärden.

Valet 2010 handlar om framtiden. Nu måste vi tillsammans varje dag möta väljare och berätta för dem hur vi vill bygga Karlskrona starkare.

Fler jobb i Karlskrona

Rikspolitiken hänger ihop med kommunpolitiken. Med vår politik blir det fler jobb och en bättre välfärd. I kommunen vill vi satsa på besöksnäringen, samordna och marknadsföra världsarv och skärgård, utveckla TelecomCity, fortsätta införa lärlingsutbildningar, utveckla samarbetet mellan näringsliv, skola och högskola och integrera ungt företagande tidigt i skolan. Tillsammans bygger vi Karlskronas framtid.

Dörrknackning

Missa inte att knacka dörr! När jag kom hem häromkvällen efter att ha knackat dörr ringde en dam upp mig vid niotiden. Hon hade då kommit på något hon hade glömt berätta som var viktigt för just henne. Trevligt och uppskattat att få sådan respons.

Nu kör vi så det ryker! Ända in i kaklet. Fullt ös från början till slut. Är det någon som missat att vi dragit igång valrörelsen så ses vi på Klaipedaplatsen imorgon lördag klockan 11.00 för att kampanja tillsammans. Vi ses där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar