lördag 21 augusti 2010

VI SKA VÄLKOMNA HANDBOLLSMATCHEN MELLAN ISRAEL OCH SVERIGE I HANDBOLL


Svar till Åke Andersson och Ulf Bjerén (BLT 18/8) som uppmanar Idrotts- och fritidsnämnden att säga nej till en handbollsmatch mellan Israel och Sverige.

Drivkraften för mitt politiska engagemang är att vara med och försöka göra världen bättre. Idrott och kultur har unika förutsättningar att skapa kontakter och förståelse mellan människor. Att människor med olika språk och bakgrund kan enas på olika arenor ger idrotten en förenande kraft. Därför anser jag att det är viktigt för idrotts- och fritidsnämndens ledamöter att skapa förutsättningar för att idrottsliga möten ska kunna ske mellan människor i olika länder, oavsett politiska förhållanden.

Självklart är säkerhetsfrågan en viktig aspekt i den här typen av evenemang. Därför har jag som ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden begärt att få Utrikesdepartementet och Säkerhetspolisens yttrande som underlag för nämnden. Om det finns en säkerhetsrisk så är det en uppgift för polisen att lösa. Det som skulle få mig att kunna ändra uppfattning i frågan är om Utrikesdepartementet eller Säkerhetspolisen avråder oss från att tacka ja till arrangemanget.

Att vi som idrotts- och fritidspolitiker i Karlskrona kommun skulle börja införa egna politiska sanktioner och bojkotter mot staten Israel, som Andersson och Bjerén förespråkar, skulle inte gagna vare sig den demokratiska utvecklingen eller idrotten i Karlskrona eller Sverige. Vi ska inte blanda ihop idrott och politik.

Vi ska inte heller ge huliganerna rätt i att hot om våld och skadegörelse är ett legitimt sätt att uttrycka sin åsikt.

Därför är jag positiv till att Karlskrona kommun är värd för EM-kval mellan Sverige och Israel i juni 2011.

Camilla Brunsberg (M)
Ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden
Karlskrona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar