fredag 13 augusti 2010

PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE
Camilla Brunsberg (M)
Kandidat till kommunstyrelseordförande i Karlskrona kommun
Telefon 0709-30 34 37
-------------------------------------------------------------------------------------


Camilla Brunsberg, ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden i Karlskrona, är positiv till EM-kvalet i handboll mellan Israel och Sverige 2011 där Flottans IF är tänkt som arrangör.

Camilla Brunsberg är positiv till att Karlskrona Kommun är värd för EM-kval mellan Sverige och Israel i juni 2011. Förfrågan har kommit till kommunen och Idrotts- och fritidsnämnden ska besluta om hur kommunen ska ställa sig till förfrågan.

-Jag är positiv till ett sådant evenemang. Det som skulle få mig att ändra uppfattning är om polis, Utrikesdepartementet eller någon annan myndighet skulle rekommendera oss att avstå. Annars tänker jag föreslå Idrotts- och fritidsnämnden att säga ja till evenemanget.

Camilla Brunsberg tycker att det är viktigt att arbeta med att främja relationerna med Israel och att man undviker en bojkott. Utbyte inom kultur och idrott är ett bra sätt att upprätthålla normala relationer med ett land som Israel.
Camilla Brunsberg har gett förvaltningen i uppdrag att inhämta synpunkter från polisen, utrikesdepartementet, Handbollsförbundet m fl.

Om Idrotts- och fritidsnämnden tackar ja till evenemanget och kommunen hyr ut ishallen för EM-kval i handboll är det inte kommunen som kommer att stå för säkerheten, det kommer att bli polisens ansvar.

2 kommentarer:

  1. Bra, Camilla. Att stoppa såna här saker på ett politiskt plan skulle bara ge huliganerna rätt att hot om våld och skadegörelse är ett legitimt sätt att uttrycka sin åsikt.

    SvaraRadera
  2. Absolut, och det viktigaste av allt är ju att inte blanda ihop idrott och politik:=)

    SvaraRadera