onsdag 18 augusti 2010

VI SKA TACKA JA TILL MATCHEN MELLAN ISRAEL OCH SVERIGE


Vi ska tacka ja till matchen mellan Israel och sverige. Vi kan inte blanda ihop idrott och politik. Som kommunpolitiker i Karlskrona ska vi inte heller ta på oss rollen som FN och börja införa sanktioner, som insändare uppmanar oss till i Dagens BLT. En av idrottens viktigaste roller är att knyta band mellan människor.

Riskidrottsförbundet har tagit fram följande uttalande kring bojkott

Idrottsbojkott
Varje dag pågår globala tävlingar, möten och evenemang där Riksidrottsförbundets 68 medlemsförbund deltar. Ibland i länder där konflikter pågår och styre ifrågasätts. Svensk idrott ska ha internationella idrottsutbyten oavsett politiska system och agerande, så länge det inte finns politiskt fattade beslut om bojkott eller sanktioner. Idrotten har, som internationell företeelse, en viktig roll att skapa kontakter mellan människor i olika länder. Att människor med olika språk och bakgrund förstår vad man gör på till exempel en fotbollsplan eller en löparbana ger idrotten en unik och förenande kraft.

Svensk idrott deltar i internationella utbyten så som olympiska spel, världsmästerskap, europamästerskap och tävlingar av internationell karaktär oavsett politiska förhållanden. Undantag är om exempelvis FN eller EU uppmanar länder att inte delta, eller om det finns säkerhetsrisker på grund av exempelvis krig eller naturkatastrofer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar