tisdag 9 augusti 2011

Dagens kommunstyrelse

Idag har vi haft kommunstyrelse. Vi har bland annat fattat beslut om angelägna frågor som berör medarbetare och personal. För oss i Femklövern är medarbetarfokus viktigt. Det är angeläget att prioritera våra medarbetare, särskilt med tanke på att kommunen har cirka 5300 medarbetare, är ett serviceföretag och arbetar med människor.



Som ordförande i Karlskrona Moderbolag tog jag initiativ till ett nytt ägardirektiv för Affärsverken Karlskrona AB beträffande skärgårdstrafiken, som innebär att vi även trafikerar under maj och september månad. Kan konstatera efter dagens sammanträde att samtliga partier var eniga kring ett nytt ägardirektiv. Detta blir bra för framtida besöksnäring.



Sedan vi i Femkövern tog över styret i Karlskrona har kommuen klättrat i att vara en företagarvänlig kommun. Taxor och avgifter gillar vi inte, men ibland är det ett nödvändigt ont.



Enligt ny lagstiftning måste vi höja i kommunens miljötaxor. Vid dagens sammanträde valde vi dock att återremittera ärendet. Vi vill se om det går att få en mer effektivare hantering, hitta möjliga samordningseffekter och se på möjligheten att skapa fler differentierade taxor.



Vi är måna om att gå varsamt fram för våra kommuninvånare och företag gällande avgifter och taxor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar