fredag 26 augusti 2011

Mitt tal som jag höll på galapremiären av filmen "Försvunnen"




"Regissörer, filmstjärnor, kulturivrare, filmmakare, investerare, sponsorer, företagare, företrädare för Disney, Karlskronabor med flera.

Det här är ju hur spännande som helst. Äntligen kommer Hollywoodkänslan och skräcken till Karlskrona med glitter, glamour och stjärnglans. Som vi har väntat, med spänning och förtjusning.

Vem hade kunnat drömma om att vi skulle få ha en världspremiär i Karlskrona. Vi har två Karlskronasöner, Henrik och Mattias, som hjälper oss att sätta Karlskrona på världskartan.

Den här kvällen och resan som det innebär att producera en film, och hela ert skapande betyder oerhört mycket för oss som bor i Karlskrona.



För oss betyder det mycket mer än en biopremiär och en galakväll. Det är ett avstamp och ett avtryck som visar på kreativitet och entreprenörsanda, en språngbräda för Karlskronas framtida framgångar.

Vi, tillsammans med många andra, känner oss delaktiga i den resan som vi tillsammans med er har gjort. Er resa kommer att påverka Karlskronaandan, entreprenörsandan, skapa förvissning om att allt går, att kreativitet, ambitioner och visioner får leva i vår stad. Att alla blommor kan blomma, och att det finns näring, vatten och växtkraft.



Och det bästa av allt är att detta är början på en garanterat lång resa för Henrik och Mattias och Karlskronaföretagen som är med i båten.

Filmskapande är ju en mix av kultur och skapande, författarskap, skådespelartalang, kompositioner, musik, vi har en Oscarsbelönad svensk ljudmakare, Helsinborgs symfoniorkester har spelat in musiken, filmen har fått recension av Pamela Pianezza efter visning i Cannes, och kanske det viktigaste av allt, att kunna och lyckas göra en business av all denna kreativitet.



Att få förmånen att kunna skapa konst och kultur är en gåva som ni så väl har tagit tillvara. Det är en ynnest att få skapa, fortsätt så, för vår skull.

Jag hoppas ni känner stödet och delaktigheten från oss alla i Karlskrona.

Vi tror på er och är stolta över er.



Tack för att ni sätter vår stad på världskartan och på köpet sprider lite glitter, glamour, stjärnglans och skräck i Karlskrona.



Med de här orden vill jag hälsa er varmt välkomna till kvällens galapremiär och en stor applåd till alla er som varit med på den här resan."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar