tisdag 9 augusti 2011

Invigningstal: Jämjö konstgräsplan

Här kan du läsa mitt tal som jag höll vid invigningen av Jämjö konstgräsplan.



"Äntligen står vi nu här i Jämjö för att inviga konstgräsplanen, en fantastiskt fin satsning och prioritering som kommer gagna hela vår kommun.






Karlskrona utvecklas, Jämjö utvecklas och vi blir allt fler kommuninvånare varje år. Nya företag startas nästan dagligen. Årets utnämnda företagare som vi är stolta över finns i Jämjö.






Vi har nästan nått "all time high" i befolkningstillväxt, och vi har nått "all time high" i att vara en företagsvänlig kommun. Och tillsammans har vi som bor och verkar här förutsättningar för att sätta Jämjö och Karlskrona på kartan.






Ramdala fick inte för så länge sedan en ny gräsplan, vi har gett pengar till att rusta upp el-ljusspåret i Jämjö och före sommaren invigde vi torget och den nya gestaltningen av E22:an och nu inviger vi konstgräsplanen. Bäste Jämjöbor, det är "paa Jämjö" med omnejd det händer.






I hela vår kommun har vi fått en hel fantastisk anda. En positivism, en vilja och ett driv att förändra, bygga vidare och att skapa något nytt.






Och ett engagemang för barn och unga som är helt enastående och oerhört värdefullt för vår framtid.




Och det är just den här andan, företagsandan, viljan och drivet som gör att vi får möjlighet att se till att den här typen av satsningar kan bli verklighet.






Ni i Jämjö med omnejd gör fantastiska insatser för att utveckla vår kommun. Konstgräsplanen är ett utav många fina exempel.






Det kommer skapa trygghet och stabilitet för alla barn och unga som växer upp i vår kommun.






Er konstgräsplan kommer inte bara ha ett värde som idrottsarena och mötesplats för barn och unga. Den har redan fått, innan den blev invigd, ett symboliskt värde. Den visar att om man vill så kan man.




Kommuninvånare, medborgare, föreningsledare, föräldrar, politiker, företagare, Jämjö GoIF kraftsamlar kring ett och samma mål, att skapa bättre förutsättningar för barn och unga.






Vi är stolta över att vår kommun är en idrottskommun och det ska synas!




Idrott är så mycket mer än att kunna sparka långt, springa snabbt och göra många mål. När idrott är som bäst ger den självförtroende, självkänsla, laganda, samhörighet och bygger broar mellan människor.






Och det vill vi ge våra barn i vår kommun.






Många av oss funderar på vad som döljer sig i framtiden för våra barn. En oro som ger oss drivkraft att vilja lyckas, förändra och skapa någonting nytt. En oro som ser hopp och möjligheter.






Visst finns det barn, ungdomar som har visioner och framtidstro! Men också de som känner oro.




Alla vi som har samlats här har ett gemensamt ansvar. Att tillsammans bygga ett samhälle där det finns plats för visioner och värderingar.




Visst vill vi ha ett Jämjö där alla känner framtidstro, självtillit och delaktighet.



Nu är vi många som tillsammans har skapat fantastiskt bra förutsättningar för att det ska kunna bli verklighet.






Jag vill avslutningsvis tacka alla er som bidragit till att det här blir verklighet och för allt det arbete som ni gör för våra barn och ungdomar.






Stort tack till alla inblandade;



Stort tack till Jämjö GoIF,



Tack till KG Svensson, föra detta kommunstyrelsens ordförande, som drivit projektet under flera år,



Stort tack till alla medlemmar i föreningen som har lagt ner ett jättejobb,



Stort tack till alla företag och företagare som har engagerat sig, vilket är ett stort antal och tack till alla sponsorer och personer som har valt att köpa in sig i planen.






Grattis alla Jämjöbor och oss andra som får njuta av den här fantastiska konstgräsplanen.



Nu tar vi med gemensamma krafter fotbollen in i framtiden."





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar