fredag 5 augusti 2011

Veckobrev: Camilla Brunsberg

Nu kör vi!
Jag är nu tillbaka i Tegelhuset efter en avkopplande semester med familjen. Det är med ny energi och med nya krafttag som vi kör igång det politiska arbetet.

I tisdags, den andra augusti, hade vi vårt första KS AU (kommunstyrelsens allmänna utskott) där vi förberedde ärenden inför nästa kommunstyrelsesammanträde som äger rum nästa tisdag. Det var många positiva ärenden för kommunen som vi behandlade. Kommunen kommer bland annat att köra skärgårdstrafik även under september månad, med anledning av ett nytt ägardirektiv för Affärsverken Karlskrona AB.

Markanvisningstävling – Västra Skeppsbrokajen
Karlskrona kommun har under en längre tid planerat en ny stadsmarina längs Västra Skeppsbrokajen – med detaljplaner och gestaltningsprogram för området.

Karlskrona kommun har under våren utlyst intresseanmälan för en markanvisningstävling med syftet att en jury skall välja ut byggherrar för att genomföra projektet med att bygga en ny stadsmarina längs Skeppsbrokajen. Tävlingen avses preliminärt vara klar 2012-01-20.

Med en ny stadsmarina kommer Karlskrona att ge ett välkomnande och attraktivt ansikte för våra kommuninvånare och besökare. Och det kommer att bli en ny entré till staden för rekreation och promenadstråk längs kajen!

Kommunens ansökan till Uthållig kommun etapp 3 beviljad
Karlskrona kommun har ansökt och beviljats att bli en av 37 deltagande kommuner avseende Näringsdepartementets satsning på Uthållig kommun etapp 3. Detta innebär satsningar på näringspolitik med fokus på hållbar utveckling för kommunen.

Detaljplaner ute på samråd
Detaljplaner för Säljö och för västra Backabo är nu ute på samråd. Säljö kan i framtiden bli en pärla i Karlskronas skärgård. Det ser även ljust ut för västra Backabo, där 720 nya bostäder kan komma att bli en realitet inom närtid.

Det är en positiv utveckling som vi ser för Karlskrona kommun!


Camilla Brunsberg (M)
Gruppledare
Moderaterna i Karlskrona kommun



Hör gärna av dig med synpunkter per mejl till camilla.brunsberg@moderat.se eller på telefon 0455-30 30 01.
Blogg: http://camillabrunsberg.blogspot.com


Vill du prenumerera på Camilla Brunsbergs Veckobrev? Vänligen mejla din e-postadress
och ange "Camilla Brunsbergs Veckobrev" till josephine.lindstrom@moderat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar