tisdag 8 september 2009

SOCIALDEMOKRATERNA STOPPADE MER KOSTNADSEFFEKTIV KOMMUNORGANISATION

Man blir brydd av politiken och dess turer. Reflektion efter dagens Kommunstyrelse.

För att socialdemokraterna skulle lägga ner sina röster inför budgeten till Kommunfullmäktige i början på hösten fick vi kompromissa en del i vårt egna budgetförslag. Vi tog t ex bort att slå ihop kulturförvaltningen med idrotts- och fritidsförvaltningen, vilket skulle ge möjligheter att effektivisera på tjänstemannasidan och spara rätt mycket pengar.

Det var vi tvungna att kompromissa bort för att få igenom vår budget.

När vi nu då blir tvugna att rekrytera en ny Kulturchef, eftersom vi inte politiskt fick igenom förvaltningsammanslagningarna, vägrar socialdemokraterna!

Om man nu vägrar att slå ihop förvaltningar och spara pengar, varför då vägra att tillsätta kulturchef. De verkar motivera beslutet med att de ska fundera och de vet inte riktigt hur de vill ha det i framtiden! Svårt för att fatta beslut, vill bara säga nej och har inget eget tydligt alternativ är min slutsats. Varför stoppa en effektivisering, och sen stoppa enda möjliga lösningen när man inte ville effektivisera.

Säga nej för att det ska bli sämre? Vart tog fokus på kommuninvånarenas skattepengar vägen?

Att inte slå samman förvaltningarna kommer att kosta mycket pengar. Vi hade chansen när kulturchefen sa upp sig. Varför inte ta tillvara på möjligheten att spara pengar och effektivsera när vi har den, frågar jag mig???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar