tisdag 15 september 2009

RÖDEBY UR ETT UTVECKLINGSPERSPEKTIV


Att se över huvudmannaskapet
Vi har satt som mål i nämnden att se över huvudmannaskapet för Rödebyanläggningen. Idag är det Barn- och Ungdomsnämnden som är huvudansvariga och förstahands hyresgäster av Tekniska förvaltningen. Vi vill gärna ompröva detta. Därför har vi satt ett mål i nämnden om att se över huvudmannaskapet.


Förbättringar
Den 3 juni invigde vi en Näridrottsplats i Rödeby. Det var stor fest och jubel med massor av barn, ungdomar och engagerade medarbetare inom Kommunen. Även representant från Blekinge Idrottsförbund var där.

2008 installerade vi solceller vid utebadet för att minska driftskostnader och på sikt kunna driva utebadet enbart med solenergi.

I och med solenergi investeringen finns det nu 3 stycken varmduschar utomhus. Anläggningen är också handikappanpassad, investeringar har gjorts succesivt under 2008 och 2009.

Effektiviseringar
När det gäller öppettider och tillgänglighet för allmänheten och föreningar har vissa förändringar skett. Vi la ett effektiviseringskrav på verksamheten, vilket har gjort att man har stängt icke välbesökta tider och har fått in ytterligare 3 simskolegrupper. Man har också öppnat ytterligare för allmänheten tidiga mornar för motions simning, vilket lär vara välbesökt.

Personliga möten och en farbrors dröm
Jag hade själv möjlighet att besöka Rödeby Simhall i samband med att mina två tjejer går i simskola där. KSS är uppenbarligen väldigt nöjda med situationen i Rödeby simhall, vilket är bra kritik till våra medarbetare. När man dessutom får höra talas om tända ljus under motionssimningen för att våra äldre ska trivas bättre blir man varm i hjärtat. Engagemang värmer alltid, i simhallar som i sammanträdesrum.

Jag tycker själv att Rödebyanläggningen med närliggande motionsspår, aktiva ideella föreningar och en välbesökt ungdomsmötesplats ger Rödeby fantastiska förutsättningar och möjligheter.

Efter en givande och konstruktiv medborgardialog i våras mellan ideella föreningar och politiker inser jag att vi är många som tillsammans är beredda att göra stora insatser för kommuninvånarna i Rödeby. Möten över generationsgränser tror jag alltid kan vara en framtidsfaktor för våra unga. Jag hoppas verkligen att farbrorns dröm om att kunna meka tillsammans med de unga grabbarna och tjejerna blir verklighet inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar