tisdag 15 september 2009

ORDFÖRANDETRÄFF MED K-G OCH KENT


Det blir många kvällsmöten i politikens värld.
Självklart funderar man på dagens svarta rubriker angående handikappboendet i Lösen. Så här efter en dag full med möten och trevliga samtal med människor som vill vara med och utveckla Kalskrona kan jag bli lite frustrerad. Personligen tycker jag att det blir lite felvinklat i tidningen.
Vi har slitit i år för att få till ett boende för de här personerna, och den tillfälliga lösningen, med betoning på tillfällig, är betydligt bättre än hur det såg ut tidigare. Det har ju varit helt omöjligt att överhuvudtagit komma vidare eftersom "not in my backyard" mentaliteten har fått råda.
När vi nu äntligen lyckades hitta en tillfällig lösning under en övergångsperiod, ska vi behöva bli lynchade i media! Varför granskar man inte hur det såg ut tidigare. Vi har ju iallfall kommit en bit framåt, en liten, liten bit i rätt riktning. Självklart är det inte tillräckligt och inte helt OK men det är oerhört mycket bättre.

Dessutom blir man lite fövånad över uttalandet i tidningen, där inspektören anser att man måste lösa det med hotellrum. Skulle det bli bättre för psykiskt handikappade att bo på hotell, bara för att det saknas avskilt kök och avskilt sovrum i Lösen!!! Man tar sig för pannan...Då pratar vi ju inte om hotellrum utan hotellsvit.Finns det så många hotellsviter i Karlskrona? Vilken tur att hotellbygget är igång för vi lär få hyra många sviter om vi ska kunna ta hand om våra utsatta psykiskt handikappade med alla dessa inspektörer och överklagande från kommuninvånare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar